For de fleste bilprodusentene av familiebiler er det i dag enkelt å ramse opp utstyr som strekker fra nødbremseassistent via keyless go til ryggekamera.

Men hva om vi sier at Renault legger listen på et helt nytt nivå for klassen med nye Talisman?

Linjelekre Talisman har på mange måter en rasjonell parallell med Renault 4 som du ser i videoen. Den er gjennomtenkt og ypperlig egnet for de som trenger plass og mye for pengene, samtidig som den har fått tilbake egenarten i fengende former som kjennetegner Renaults rike arv. Det stopper ikke der, i dag er Renault verdens 8. største bilprodusent i samarbeid med Nissan. Samlet råder selskapene over store forskningsressurser for moderne teknologi og har et helt nytt kvalitetsregime. I så måte representerer Talisman en helt ny giv for klassen med innovativ teknologi som de er alene om. Firehjulsstyringen, adaptiv fjæring, kvikke motorer og girkasser og den intuitive styringen av funksjonene og de andre systemene gjennom Multi-Sense-kontrollen, må oppleves.

SE TILBUD OG LES MER OM TALISMAN 

Alt ettersom man velger Life, Zen eller toppmodellen Intens av modellvariantene, vil Renaults oppsiktsvekkende utstyrsfremstøt være standard- eller ekstrautstyr. Uansett hvordan man ser på det vil man få en svært velutstyrt familiebil til en fornuftig pris.

talisman

 • Multi-Sense. Styringssystemet på den store og oversiktlige trykkfølsomme skjermen på dashbordet. Det gir enkel kontroll av de ulike teknologisystemene i Talisman, som motor, girkasse og understell, pluss komfort- og velværeinnstillinger.
 • R-LINK 2 TFT-instrumentpanel på 8,7 tommer og instrumenter som endrer farger og visning etter valgt kjøremodus.
 • Firehjulsstyringen 4Control-system. Sofistikert teknologi som brukes av BMW, Porsche og Lamborghini for å gjøre bilene til kjøremaskiner. Ved å la bakhjulene styre automatisk og aktivt inntil 3 grader med eller mot forhjulene, endres styringsresponsen radikalt for klassen. I lav hastighet svinges bakhjulene i motsatt retning, det gjør bilen lettere å parkere og gir mindre svingradius. I høyere fart svinger bakhjulene med forhjulene, det gir økt stabilitet og veigrep.
 • Aktive støtdempere. Karakteristikken på de oljefylte demperne kan styres av føreren etter behov.
 • Lynrask 6- eller 7-trinns EDC-girkasse med dobbelclutch leveres til alle motorene. Manuell girkasse kan leveres på utvalgte dieselmodeller
 • Sporty bensinmotorer på 150 og 200 hestekrefter som er utviklet med eksperter fra Renault Sport Technologies. Dieselmotorer på 110, 130 og 160 hestekrefter.
 • Motorlyden kan justeres, fra diskret summing til gromlyd etter humør.
 • Massefunksjon i forsetene som kan stilles i ulike modus.
 • Ventilasjon i forsetene.
 • Headup-display.
 • Surroundanlegg fra Bose med Active Noise Control.
 • Easy Park Assist som gjør parkering til en lek.
 • LED Pure Vision lysteknologi.
 • Elektrisk bakluke med automatisk åpning og lukking.
 • Ut- og innfelling av hengerfeste betjent fra bagasjerommet.

 

gammel_ny

Ny møter gammel i Asker og Bærum

Linken mellom fortiden og fremtiden

Renault er en av de eldste bilmerkene, grunnlagt i 1899. Selskapet har utmerket seg gjennom tidene med egne løsninger og uredde design, disse har i mange tilfeller blitt ikoniske samlerobjekter. For mange står fortsatt 50- og 60-tallets Dauphine som en forunderlig milepæl.

Renault 4 som vises i videoen er nok likevel selskapets mest ikoniske modell, den ble lansert som en kosteffektiv folkemodell som ”alle” skulle ha råd til, og noe må Renault ha gjort rett. Fra den ble lansert i 1961 til den opphørte i produksjon 1992, ble den produsert i 8,5 millioner eksemplarer i en rekke modellvariasjoner.

Talisman har på mange måter en rasjonell parallell med Renault 4. Den er gjennomtenkt og ypperlig egnet for de som trenger plass og mye for pengene, samtidig som den har fått tilbake egenarten i fengende former som kjennetegner Renaults rike arv.

I dag er Renault verdens 8. største bilprodusent, og samarbeidet med Nissan har gitt modeller som elektriske Zoe. Den viser på mange måter at det innovative og uredde lever i beste velgående, og at man ønsker å nå ut til mange med fornuftighet til en anstendig penge. Zoe ble like godt den mest solgte elbilen i Europa i 2015, og med den nye modellen med 400 kilometers rekkevidde er alle forutsetninger tilstede for fortsatt suksess.

SE TILBUD OG LES MER OM TALISMAN